Dostarczamy przyjemność

Od 1981 roku, kiedy powstała nasza firma, dokładamy wszelkich starań, aby zaspokoić potrzeby Klientów najlepiej jak tylko potrafimy. Dzięki ciągłej modernizacji firmy, ciężkiej pracy, doświadczeniu, kreatywności, oraz kontaktom z cukierniami na całym świecie, a także podróżom w celu poszukiwań nowych smaków i trendów w cukiernictwie, wyroby naszej firmy są niepowtarzalne.

Do produkcji używamy wyłącznie surowców naturalnych, najwyższej jakości, od najlepszych i sprawdzonych dostawców. Nasze wyroby są w 100% naturalne, co sprawia że posiadają nie tylko znakomity smak, ale są również – na czym nam bardzo zależy – przyjazne dla organizmu.

Dlaczego my?

Naszym Klientom oferujemy szeroki asortyment wyrobów cukierniczych, produkowanych według własnych receptur na bazie najwyższej jakości surowców naturalnych. Wykorzystywana przez nas technologia pozwala na uzyskanie produktów w pełni bezpiecznych dla konsumentów.

Pieczemy pełną gamę ciast piaskowych, drożdżowych, francuskich, deserowych i tortowych. Asortyment naszych wyrobów jest modyfikowany o ciasta sezonowe oraz zmieniany w zależności od popytu na dany produkt. Nasza oferta nieustannie poszerzana jest o nowe wyroby.

Stała modernizacja zakładu, unowocześnianie technologii, dbałość o higienę produkcji przyjaznej środowisku oraz ciągłe podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników dają nam możliwość wytwarzania wyrobów o znakomitych walorach smakowych.

O właścicielu

Stanisław Furtak prowadzi działalność gospodarczą w rzemiośle piekarniczym od 1979 roku, kiedy to postanowił uruchomić własną piekarnię. Wpływ na podjęcie tej decyzji miało doświadczenie, jakie uzyskał piastując stanowisko kierownika piekarni GS w Roztoce w latach 1972 – 1980. Otwarcie piekarni w Jaworze przy ul. Szpitalnej było punktem zwrotnym w jego życiu. Kierując się przekonaniem, że liczy się nie tylko ilość, ale i jakość wyrobów kładł szczególny nacisk na to, aby asortyment znajdujący się na półkach był różnorodny, a zarazem i smaczny.

Zdobywając coraz liczniejsze grono Klientów zdecydował się na poszerzenie swojej działalności. W latach 90-tych rozpoczęto budowę dwóch nowych piekarni na obrzeżach miasta Jawora – w Zębowicach, natomiast istniejący zakład przy ul. Szpitalnej przekształcony został w cukiernię.

Nieustanna rozbudowa i modernizacja nowego zakładu przyczyniła się do zajęcia półtora hektara powierzchni, na której znajdują się także warsztaty obsługujące firmę, pomieszczenia gospodarcze, socjalne, magazynowe oraz chłodnie i zabudowania prywatne właścicieli.

Obecnie Firma działa jako spółka jawna, w skład której wchodzą Stanisław Furtak wraz z synami Markiem i Pawłem.

Stanisław Furtak, poza prowadzeniem firmy, aktywnie uczestniczy w wielu organizacjach. Należy do Stowarzyszenia Cukierników i Karmelarzy Rzeczypospolitej Polskiej w Warszawie, do Związku Pracodawców Ziemi Jaworskiej, jest członkiem Zarządu organizacji Międzynarodowe Targi Chleba. Nie jest mu również obca działalność charytatywna, a o jego hojności przekonało się wiele instytucji.

Menu